Podd om begravningsverksamhet

Josefine Pettersson Olsson och Jessica Magnusson driver Begravningspodden. Foto: Davig Elg, MOOB

En ny podd har sett dagens ljus – Begravningspoddens första avsnitt släpptes i december och ska vara ett forum till ökad kunskap och inspiration inom branschen. Men även vara ett komplement till de kanaler som redan finns.

Begravningspodden drivs av Josefine Pettersson Olsson och Jessica Magnusson som båda varit i begravnings­branschen sedan i början av 2000-talet. Genom olika roller och utbildningar har de samlat på sig kunskap om begravnings­verksamheten. Idag driver de egna konsultfirmor.

Josefine driver Begjuta AB som erbjuder kompletta landskaps- och kyrkogårdsingenjörstjänster inom offentlig miljö. Jessica driver Solhaga konsult och arbetar med kartering och digitalisering av kyrkogårdar.

– Vår förhoppning är en kunskaps- och inspirationsbank för alla i branschen, sade de i det första avsnittet av podden som ska drivas av sponsring.

De hoppas att alla inom branschen, från förtroendevalda till kyrkans personal, som kyrkoherdar, ska lyssna. Tanken är att också att kalla lyssnarna för podd-panel. Via sociala medier och hemsidan tar de gärna emot tips om vad de ska prata om, vilka ämnen som är intressanta eller om man vill bidra på något sätt.

Här finns mer info och de senaste avsnitten av Begravningspodden

Av Ann Richardsson