Konferens om det oväntade och roliga

Den 29–30 maj är det dags för Publika parker och stadsrum i Helsingborg. Foto: Anja Barte Telin

I slutet av maj är det dags igen för Publika parker och stads-rum – mötesplatsen för alla som jobbar med publika parker och stadsrum i offentlig eller privat regi. Det är fjortonde gången som konferensen hålls och i år är det med Helsingborg som värdstad. Temat är ”Den lekfulla staden”.

För första gången är konferensen både live, på Dunkers kulturhus och digital med möjlighet att delta via webbinarium. Årets moderator är Helsingborgs stadsträdgårdsmästare, Martin Hardemyr tillsammans med Moviums verksamhetsledare Caroline Dahl. Årets tema har fokus på att aktivera med upplevelser, möjligheter och överraskningar med presentationer från bland annat Kanada, USA, Nordirland, England, Nederländerna och Sverige.

SLU Tankesmedjan Movium har sedan 2008 tillsammans med Helsingborgs stad och Malmö stad arrangerat Publika parker och stadsrum, där de båda städerna har alternerat värdskapet. Lunds kommun tillkom 2019 som medarrangör.

Konferensen hålls den 30 maj, men redan dagen innan 29 maj delas stipendium till Ulla Molins minne ut i samband med en guidad parkvandring och konferensmiddag på Sofiero slott.

Källa: Movium