Skapat en trädgård värd att prisas? Sök då till Årets trädgårdsarkitekt 2023

Missa inte att anmäla dig till tävlingen Årets trädgårdsarkitekt som delas ut till en person som skapar trädgårdar med tydlig koppling mellan skönhet, hållbarhet och funktion.

Initiativtagare till priset är utbildningsföretaget Trädgårdsakademin som vill belöna och uppmärksamma hur trädgårdsarkitektens kunskap, färdighet och kompetens leder till mesta möjliga upplevelse, njutning och nytta av den gröna miljön runt husknuten.

Den som vinner Årets trädgårdsarkitekt får ett pris på 20 000 kronor, diplom, ett årsabonnemang av Planters standardlicens och ett årskort till Norrvikens trädgårdar. Dessutom delas Wexthusets hederspris ut till en person som skapat en trädgård med särskilt fokus på hållbarhet och klimatavtryck. Fem bidrag tilldelas ett andrapris som består av en årsprenumeration av Tidskiften Landskap, ett presentkort värt 1 000 kronor från Wexthuset samt ett årskort till Norrvikens trädgårdar.

En jury utser det vinnande bidraget efter beredningskommitténs urval. De bedömer sedan bidragen utifrån följande kriterier; Skönhetsvärde, upplevelsevärde, hållbarhet, funktion, växter, material och klimatavtryck.

Det är möjligt att nominera sig själv eller någon annan som är värd priset senast den 15 juli. Priset delas ut den 8 september på Norrvikens trädgårdar.

Källa: Trädgårdsakademin

Mer info och ansökningshandlingar finns på www.tradgardsakademin.se