Vem får stipendiet till Ulla Molins minne 2021?

Nu är det dags att nominera kandidater till Ulla Molin stipendiet. I år är det femte året som nätverket Swedish Gardens, Tankesmedjan Movium vid SLU och Höganäs kommun efterlyser förslag på stipendiater till hennes minne.

– Med stipendiet vill vi uppmärksamma personliga insatser där någon med stor kompetens och engagemang medverkat till att främja utformningen av Sveriges parker och trädgårdar, säger Lena Vikström, vice ordförande för nätverket Swedish Gardens.

Konstnären och keramikern Signe Persson-Melin var den första som fick ta emot Ulla Molins stipendium, 2017. Året därpå utsågs trädgårdsdesignern Heidi Palmgren till stipendiat. År 2019 tilldelades trädgårds­designern Rigmor Celander stipendiet och år gick det till trädgårds­mästare Kajsa Vildängen.

Stipendiets syfte är också att stödja journalistisk, pedagogisk, praktisk eller kunskapsuppbyggande verksamhet, som ökar den enskilda människans intresse för parkers och trädgårdars skönhetsvärden och ändamålsenliga utformning.

I stipendiekommittén ingår: Lena Vikström, vice ordförande Swedish Gardens, Fredrik Jergmo, Tankesmedjan Movium vid SLU, Ulf Nordfjell, ledamot Swedish Gardens styrgrupp och Magnus Svederberg, Höganäs kommun. De beslutar i slutet av januari vem som får stipendiet på 10 000 kronor samt diplom, vilket delas ut i samband med konferensen Publika parker och stadsrum i Lund den 22 april 2021.

Senast den 20 december vill stipendiekommittén ha in förslag och de skickas till: kajsa@swedishgardens.se

Källa: Nätverket Swedish Gardens