Inställda arrangemang på grund av coronakrisen

Effekterna av Covid-19 har vi säkerligen inte sett slutet på än och något som påverkas är en mängd olika evenemang och mässor som fått ställa in eller flyttas fram. Anledningen är främst regeringens beslut att begränsa samman­komster, ett beslut taget efter förslag från Folkhälso­myndigheten. 
I skrivande stund vet vi att följande arrangemang är inställda: Malmö Garden Show, Landskapsarkitekturdagen, SKKF:s Rikskonferens i Borås, Publika Parker och stadsrum i Lund, Lisebergs Trädgårdsdagar och årets upplaga av Nolia Trädgård i Umeå. 
Nolia Trädgård kommer istället att hållas den 23–25 april 2021. 
Inför tulpanfestivalen i Skövde den 28 april diskuterar just nu arrangörerna Verver Export, Skövde kommun och Mölltorps Utemiljö och Handelsträdgård huruvida de ska gå tillväga och i vilken omfattning tulpanfestivalen ska arrangeras i, mer information kommer. 
Även arrangörerna av Malmö Garden Show och Landskapsarkitekturdagen som årligen hålls i april på SLU Alnarp tittar på möjligheterna att flytta fram eventen. På Landskapsarkitekturdagens hemsida skriver de att ett nytt tillfälle kan dyka upp i höst. 

Av Mikaela Bergemalm