Vinnare av Dalecarlicapriset 2019

16.09.2019

 

 

Göran Nilsson har fått årets Dalecarlicapris som årligen delas ut av Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare, FSS, till en person som betyder mycket för trädgårdsnäringen.

Göran är agronom och journalist med mångårig verksamhet som statskonsulent och forskningskommunikatör vid Tankesmedjan Movium, SLU. 

Vid prisceremonin, som hölls i samband med FSS årliga kongress, överlämnades ett diplom samt en ornäsbjörk, Betula pendula ’Dalecarlica’.

– Det är en stor ära att bli utsedd till mottagare av Dalecarlicapriset. Det känns kul och hedrande att mina insatser kring samverkan mellan akademi och praktik rönt uppskattning inom den viktiga yrkeskår som ansvarar för att värna och utveckla stadens offentliga utemiljöer, säger Göran Nilsson. 

Juryns motivering:

”Årets Dalecarlicapris tilldelas statskonsulent Göran Nilsson för hans långsiktiga arbete för och tillsammans med FSS. Göran har genom året varit en aktiv deltagare på föreningens kongresser,
arrangerat ett stort antal kurser och seminarier i samverkan med och för kommunala parkföreträdare. I sin roll som redaktör för Movium Fakta och Movium Direkt samt sitt engagemang i Nordic Green Space Award har han arbetat intensivt med information och kunskapsspridning till branschen. Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare vill med detta pris tacka Göran för hans långa stöd till föreningens verksamhet och utvecklingen av kommunal parkverksamhet i Sverige.”

Vid ceremonin utdelades även FSS Kommunpris. Årets mottagare blev Olofströms kommun.

 

Källa: SLU

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload