Fokus på utveckling av gröna stadsmiljöer­

24.06.2019

Den 24–26 september är det dags för Elmia Park och i år satsar Elmia än mer på att bli en bred mötesplats och samlas kring orden Anlägga, Växa och Attrahera. Med de orden sammanfattas den process som ligger till grund för utvecklingen av grönare ute- och stadsmiljöer och skapar en röd tråd för mässan.

Tisdagen den 24 september är dagen då det blir en konferens på just temat grönare stadsmiljö och Tidskriften Landskaps chefredaktör, Lennart Wikström är moderator på förmiddagen. På eftermiddagen delas konferensen upp i två spår; Trender och framtid samt Praktik och projekt.

– Vi gör en utveckling av mässan i och med att det blir en grönare del och det är väldigt positivt att plantskolorna väljer att stå i B-hallen, säger Marie Lindsäth, projektledare för Elmia Park som denna gång hålls samtidigt som Elmia Garden.

Det innebär ett allt större utbud och mötesplats för den gröna näringen, men också utmaningar för att få besökarna att ta del av hela mässan.

Utomhus och i A-hallen kommer fokus att ligga på anläggning och maskiner, i B-hallen som ligger i mitten blir fokus på sådant som attraherar i staden, till exempel möbler och belysning. Ju närmre D-hallen desto grönare blir det och där ligger tyngdpunkten på ett traditionellt utbud på Elmia Garden, exempelvis urnor och inredning.

Elmia Park Inspira arrangeras även i år och nytt är att allmänheten kan vara med och tipsa om en park. Av de tips som kommer in tar Elmia kontakt med den kommun där parken finns så får de anmäla sin park till tävlingen. Arbetar du själv eller är ansvarig för en park så är det bara att skicka in ditt tävlingsbidrag direkt.

Sista anmälningsdatum är den 31 juli och de parker juryn nominerar offentliggörs i slutet av augusti. Då presenteras de på hemsidan och senare på en bildutställning på Elmia Park. Juryn består av Ann Richardsson, Tidskriften Landskap, Kristina Darth, S-invest och Florence Oppenheim, Tidningen Utemiljö.

 

Mikaela Bergemalm/Ann Richardsson

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload