Dagar fyllda med inspiration

20.05.2019

 

Föreläsningar, årsmöte och workshops stod på programmet när medlemmar i Svenska Trädgårdsdesigners träffades på Norrvikens Trädgårdar i början av april. De fick bland annat veta mer om Norrvikens historia och Rudolf Abelin under en guidning av Ingrid Persson Skoog. Högaböke Trädgård var också på plats för att berätta mer om klematis och andra klätterväxter.

Då valdes också en ny ordförande, Ulrika Lundgren som driver add Ulrika AB. Hon ersätter Helena Lantz som är kvar som ledamot i styrelsen.

– Det är viktigt att vara med i Svenska Trädgårdsdesigners. Vi borgar för kvalitet, säger Ulrika som särskilt vill framhålla och arbeta för detta.

Men hon ser också en utveckling av föreningen i form av fler möten, bland annat i form av workshops med och av medlemmar runt om i landet – för att möta och stötta varandra och skapa nätverk.

– Nu gör vi ett omtag och söker fler medlemmar, säger Ulrika.

Idag är de ett 40-tal medlemmar och ett 30-tal kandidater som vill bli medlemmar men som antingen inte tagit sig tid att söka eller inte har tillräckligt med arbetslivserfarenhet ännu.

Svenska Trädgårdsdesigners är en fristående förening och branschorganisation med syftet att verka för kvalitet, kompetensutveckling och yrkeskunskap inom området design av trädgårdar och landskap. Några av kraven som ställs på medlemmarna är att de ska ha en gedigen utbildning inom området, minst två års yrkeserfarenhet med både kund- och anläggarreferenser.

 

Ann Richardsson

 

Läs mer: www.svenskatradgardsdesigners.se

 

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload