Have & Landskab – större än någonsin

12.04.2019

 

Med över 11 000 besökare på tre dagar har den danska mässan Have & Landskab med tiden blivit Skandinaviens största branschutställning i den gröna näringen och utvecklas hela tiden. I år hålls mässan den 28 augusti–30 augusti i Slagelse, cirka en timmes bilkörning från Köpenhamn.

Have & Landskab är en utställning utomhus, uppdelad i sex huvudområden; parken, maskiner, gator, torg, skogen samt sport och lek. Där kan besökarna se produkter och lösningar i sina naturliga miljöer. Förutom utställning erbjuds föredrag i ”Fagligt Forum”, till exempel onsdagens "Sikring af byrum med arkitektonisk kvalitet” av Torben Møberg, landskapsarkitekt, GHB Landskab, och ”Sikkert, Smukt” av landskapsarkitekt Sanne Slot Hansen från Schønherr Landskab samt flera föredrag med tips på val av träd, buskar, perenner och prydnadsgräs. I ”Fremtidens byrum” kommer resultat från ett samarbete mellan landskapsarkitektstudenter och branschen kring utformning av hållbara stadsrum presenteras. 

Bakom utställningen står fyra huvudaktörer inom den gröna näringen i Danmark: Köpenhamns universitet, danska plantskolor, maskinleverantörer park, väg och anläggning samt danska trädgårdsanläggare.

Ansvarig för Have & Landskab, Dina Overgaard hoppas att årets utställning kommer att locka till sig ännu mer än de 421 internationella gästerna, inklusive 280 svenskar, som besökte den senaste utställningen.

– Det råder ingen tvekan om att Have & Landskab har blivit hela den gröna branschens träffpunkt och vi förväntar oss återigen ett rekord både i antal utställare och besökare, så att det blir mycket nyheter även för experterna, förklarar utställningschefen Dina Overgaard.

 

Ann Richardsson

 

Mer info: www.haveoglandskab.dk

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload