Ny bok om att sam­arbeta med naturen

08.03.2019

 

Tankesmedjan Moviums nya bok ”Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer” ger dig argumenten för att arbeta med urban grönska och inspiration till nytänkande. Den riktar sig till alla som arbetar med planering, projektering och förvaltning av urbana miljöer och är ett bra sätt för nämnder, beslutsfattare och chefer att få bättre förståelse för vilka möjligheter som finns i dessa miljöer.

Boken har tillkommit på initiativ från Naturvårdsverket, som också delvis står bakom finansieringen. Arbetet har sammanfallit med ett opinionsbildande projekt, lett av Tankesmedjan Movium, SLU och finansierat av Vinnova, kallat Påverkansplattform för urbana ekosystemtjänster. 

Båda dessa aktiviteter har efterfrågat kartläggning av nuläget och redovisningar av lärande exempel. I rapporten kombineras också generella reflektioner med konkreta exempel och lärdomar hämtas från såväl praktik som akademi. Det är också en gedigen bok uppdelad i tre huvudkapitel; planeringsarbetet, projekteringsarbetet och förvaltningsarbetet och som sympatiskt inleds med ”Nio råd på vägen”.

”Urbana ekosystemtjänster – arbeta med naturen för goda livsmiljöer” ges ut av Movium i serien Stad & Land, nr 188. Författare till boken är: Ulf E Andersson, Daniel Bergquist, Caroline Dahl, Johanna Deak Sjöman, Tobias Emilson, Ann-Marie Fransson, Marcus Hedblom, Harald Klein, Göran Nilsson, Titti Olsson, Thomas B Randrup och Anders Rasmusson.

 

Ann Richardsson

 

Mer info om boken finns på www.movium.slu.se

 

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload