Skillebyholms idéträdgård – besökarnas favorit

17.04.2018

 

Besökarna på Nordiska Trädgårdar röstade som vanligt fram en vinnare i kategorin Årets idéträdgård 2018 och det blev Människans möte med det levande skapad av Stiftelsen Skillebyholm och kreatören Lena Bäckman.

En jury valde även ut de idéträdgårdar som fick guld-, silver- och bronsmedaljer i idéträdgårdsutställningen och guldet gick till Njuterum som skapats av Formika AB, FUNK Trädgård AB och Westin Garden. Juryns motivering lyder så här: "Vi går på upptäcktsfärd i en trädgård som bjuder på en överdos av trädgårdsinspiration. Små och stora idéer för människor, växter och djur. Här får själen ro!"

Silvret gick till Gråtande Pomina av Växtzon4 Valbo Kök & Trädgård och Människans möte med det levande av Stiftelsen Skillebyholm och Lena Bäckman fick brons.

 

 

Växthusdrömmen skapad av Willab Garden och kreatörerna Hanna Schagerlöv och Rebecca Strömblad tog hem vinsten i 2018 års upplaga av Årets Balkong på Nordiska Trädgårdar i slutet av mars. Balkongen vann både besökarnas gunst och var juryns förstaval och de konstaterade att balkongen ”är en dröm med flera växtzoner på en liten yta”.

Källa: Stockholmsmässan

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload