Ljusfest som mötesplats

19.01.2018

Under tio dagar i februari, med start den 9:e fylls Helsingborg med ljus- och ljudinstallationer samt aktiviteter i det oväntades tecken under evenemanget Drömljus.

– Vi vill skapa en mötesplats för människor i februarimörkret och ge folk känslan av att staden lever under den här perioden på året också, säger Helen von Platen, evenemangschef, Helsingborg Arena & Scen AB i ett pressmeddelande.

Både internationella och nationella ljuskonstnärer och designers bidrar med olika verk och installationer. Med hjälp av banbrytande teknik kommer de att skapa inbjudande platser i hela stadsrummet, från Furutorpsplatsen i söder till S:t Jörgens plats i norr.

Bland konstverken utmärker sig Marie-Jeanne Gauthé fasadprojicering på Rådhuset, Severine Fontaines enorma glödlampor i St

 

adsparken och Skullmappings lekfulla och interaktiva installationer på bland annat Sundstorget.

– Vi har jobbat otroligt hårt med att nå längre med helhetsupplevelsen denna gång. Vi vill skapa en upplevelse som sträcker sig längre än statiska ljusinstallationer och skapa minnesvärda upplevelser som tilltalar alla våra sinnen, säger George Jonasson, projektledare för Drömljus.

Evenemanget är fritt för alla då evenemangets grundfundament är byggt på tillgänglighet, trygghet och hållbarhet. Cirka en tredjedel av installationerna är permanenta installationer och ligger som en del av stadens fortsatta trygghets- och tillgänglighetsarbete.

Drömljus äger rum kvällstid 9–18 februari 2018 klockan 18–22.

 

Källa: Helsingborgs stad

Bild: I februari förvandlar ljusfesten Drömljus Helsingborgs stadskärna.

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload