Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

 

En av världens mest främsta trädgårdsdesigner, Piet Oudolf ska skapa ett landskap i delar av gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden. Tillsammans med de nederländska landskapsarkitekterna LOLA ska de formge och skapa gröna, publika omgivningar kring Oscar Properties projekt Gasklockan i Norra Djurgårdstaden – ett 90 meter högt bostadshus ritat av Herzog & de Meuron.

Piet Oudolf och LOLAs vision för landskapet vid Gasklockan grundar sig i en hållbar idé där de planerade gröna ytorna ska ta tillvara och möta de vilda omgivningarna. Platsen ska vara lika vacker, sommar som vinter. Den ska ge de boende en plats för rekreation och lugn, men samtidigt en öppen plats för alla Stockholmare.

De svenska årstiderna och naturliga processer styr vilka växter som Piet Oudolf kommer att handplocka för projektet.

– Vårt mål med landskapet vid Gasklockan är att skapa en naturlig miljö som är attraktiv och tillgänglig genom alla årstider – landskapet ska ses som en inbjudan till att kliva ut i det orörda, vilda. Precis som platsens industriella arv vill vi att landskapet och planteringarna ska väcka nyfikenhet, berättar Piet Oudolf i ett pressmeddelande.

 

Källa: Oscar Properties

 

Bildtext: Piet Oudolf och LOLA ska skapa landskapet kring Gasklockan i Stockholm.Illustration: LOLA landscape architects

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload