Säker arbetsmiljö i bilder

31.08.2017

Parkskötsel och trädgårdsanläggning kan vara bullrigt, dammigt tungt och stressigt vilket gör det jätteviktigt att använda sig av rätt utrustning och arbeta på rätt sätt. Då arbetet ofta sysselsätter unga säsongsjobbare och nyanlända med ibland bristande språkkunskaper kan säkerhetsaspekterna vara svåra att kommunicera.

 

Prevent har tagit fram en bilderbok: "Jobba säkert inom trädgårdsanläggning och skötsel utemiljö" som ska hjälpa till att beskriva ett säkert arbetssätt i form av bilder. Boken består av en allmän del, en del om maskinhantering och ett avsnitt som rör kyrkogårdsarbete. Karin Elofsson, kyrkogårdsföreståndare Svenska kyrkan i Falun är positiv till boken:

– Vi har delat ut boken hos oss, jag tycker den är väldigt bra. Våra anställda får redan pärmar med säkerhetsföreskrifter, men det är ju text sida upp och sida ner. Bilderna i boken säger mycket mer än en text. Det ersätter ju inte att vi också visar och pratar om säkerhet, men är ett mycket bra komplement i vårt säkerhetsarbete.

 

Bilderboken kan beställas utan kostnad, frakt tillkommer på prevent.se, där den också finns att ladda ner som e-bok. Prevent har gjort flera böcker i samma stil för lantbruk, trädgårdsodling, skogsbruk och golfbanan.

 

 

 

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload