Full fart på förberedelserna inför Elmia Park

22.06.2017

Den 26–28 september är det dags för 2017 års upplaga av Elmia Park och det är en nöjd projektledare som ser fram emot en fullmatad mässa med fler utställare än förra gången och ett omfattande seminarieprogram.

 

– Mässan är i stort sett färdigsåld och de stora aktörerna är på plats, säger Klas Brandt, projektledare för Elmia Park vars målsättning är att besökarna ska känna att de är på en mässa för grönytestruktur och grönyteskötsel.

 

 

Förutom seminarieprogrammet med allt från golf- och kyrkogårdsfrågor till grässkötsel på sportarenor kommer det att finnas kortare seminarium ute i mässhallen.

– De kommer vara på runt 20 minuter och ge inspiration och väcka frågor snarare än att svara på frågor, säger han.

 

Badhusparken i Nybro i kategorin Etablerad park och Jonsereds Trädgårdar, Nyetablerad/ombyggd park vann Elmia Park Inspira 2015. Nu är det dags igen för tävlingen som vill lyfta fram landets vackra parker och kyrkogårdar samt inspirera till fler besök och besökare i våra grönskande områden.

– Parkens betydelse för en god livsmiljö är obestridlig. För oss på Elmia Park, som är en mässa med gröna värden i fokus, är tävlingen ett viktigt inslag i samhällsdebatten. Med den vill vi inte bara premiera en grönyta, utan också uppmärksamma alla som arbetar med våra parker och inspirera till fler älskade parkmiljöer i Sverige, säger Klas Brandt.

 

I år tävlar alla bidrag i en kategori; Året Park och alla som på något vis arbetar med offentliga parker eller kyrkogårdar kan anmäla ”sin” egen park. Men det är även möjligt för allmänheten att nominera. Senast den 30 juni ska nomineringarna vara inne på www.elmia.se/park. Därefter tar en jury vid, där undertecknad är en av dem. Juryn utser vilka parker som går vidare i tävlingen och de offentliggörs i augusti. Därefter kan alla gå in och rösta via Elmia Parks hemsida. Vinnaren presenteras på mässan den 28 september.

 

Ann Richardsson

Taggar:

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload