Årets kyrkogård ligger i Halland

22.06.2017

Harplinge-Steninge är årets kyrkogårdsförvaltning och priset delades ut vid Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbunds rikskonferens i Örebro i mitten av maj. En del av juryns motivering till varför just Harplinge- Steninge är värd priset lyder som följer:

 

”Med kreativitet och effektivt utnyttjande av begränsade resurser har kyrkogårdsförvaltningen i Harplinge-Steninge skapat av en levande kyrkogård som gör besökaren glad. Personalens intresse för växtlighet och besökarnas bästa har utmynnat i en botanisk upplevelsepark som retar sinnena och stimulerar till umgänge och aktivitet.

Miljömedvetenhet präglar arbetet. Växtmaterial produceras i eget växthus. Man arbetar strategiskt med återbruk av gravvårdar och tillvaratar material som andra aktörer i samhället kasserar för återanvändning på kyrkogården.”

 

Tävlingen Årets kyrkogårdsförvaltning vill uppmärksamma förtjänstfulla insatser av långsiktig karaktär inom begravningsverksamheten. Bakom tävlingen står Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund, Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

 

Källa: Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund

 

 

Foto: Återanvändning på kyrkogården. Här har ett gammalt fönster och en pinnstol blivit ett eget litet rum.Foto: Ann Richardsson

 

 

Taggar:

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload