Kretsloppspark i Kungsbacka

25.04.2017

Att göra sig av med sopor har sällan varit mer än ett nödvändigt ont. I Kungsbacka blir det snart annorlunda. Den nya kretsloppsparken ska bli ett möjligt utflyktsmål för hela familjen, med lekplats, kafé, butiker och promenadslingor.

 

Miljökonsulterna Malin Gillmark och Ulf Johansson har, för en gångs skull, fått nästan helt fria händer att vara kreativa och påhittiga. Kungsbacka kommun gav Norconsult i uppdrag att utföra en förstudie avseende behovet av en kretsloppspark – en slags uppgraderad och modern version av en traditionell återvinningscentral. I uppdraget ingick att föreslå hur en optimal kretsloppspark skulle kunna se ut.

 

– Eftersom varken lokalisering eller exakt innehåll är bestämt har vi kunnat arbeta fritt, i tätt samarbete med våra arkitekter och landskapsarkitekter. Vi som arbetar med tekniken är ofta lite fyrkantigare och arkitekterna är mer visionära. Det har varit en bra kombination, säger Malin Gillmark, som precis som kollegan arbetar på Team Miljö & Säkerhet i ett pressmeddelande.

 

Källa: Norconsult AB

Taggar:

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload