Trädböcker prisas

11.10.2016

Trädböckerna – Träd i Urbana Landskap & Stadsträdslexikonet fick priset ”Årets Trädgårdsbok” vid bokmässan i Göteborg. Priset delas årligen ut av Gartnersällskapets med följande motivering:

"Dessa tunga volymer, som båda inleds med att ”Vikten av grönska i våra städer kan inte överskattas”, är givande läsning för alla trädintresserade. Den första volymen ger insikt om hur träden har utvecklat olika egenskaper för att klara de miljöer de kommer ifrån. Vi får också gedigen kunskap om plantering, trädval och gestaltningens betydelse. Den andra volymen redovisar mer än 1 000 träd och nästan 100 olika trädsläkten för stadens alla platser, med bilder och beskrivningar. Tillsammans, ett enastående tillskott till trädgårdslitteraturen."

 

– Eftersom dessa böcker är resultatet av en laginsats med flera medförfattare från institutionen – Johan Östberg, Eva-Lou Gustafsson, Allan Gunnarsson, Johanna Deak Sjöman och Björn Wiström – får vi nog anse att detta pris är något hela institutionen skall glädjas och vara stolta över. Självklart kommer detta firas stort inom en snar framtid, säger två glada författare, Henrik Sjöman och Johan Slagstedt.

 

Ann Richardsson

 

Jens Fredholm, förläggare på Studentlitteratur och för­fattarna Henrik ­Sjöman och Johan Slagstedt tog emot priset för Årets ­Trädgårdsbok 2016.

Taggar:

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload