Ny bok om lekplatser

17.06.2016

Plats för lek – svenska lekplatser förr och nu är en antologi med Märit Jansson och Åsa Klintborg Ahlko vid SLU som redaktörer. Den ges ut sommaren 2016 av AB Svensk Byggtjänst.

 

Anlagda lekplatser har funnits i Sverige sedan slutet av 1800-talet. De ger plats åt barns livsviktiga lek utomhus, men deras utveckling har både hyllats och kritiserats. Den här boken handlar om lekplatsen förr och nu – som idé, plats, utmaning och möjlighet.

 

Sedan 1990-talet pågar en omfattande förändringsprocess. Många lekplatser och andra lekmiljöer har försvunnit med nya krav och ideal, förtätning av stadsmiljöer och ekonomiska nedskärningar. Framtiden för barns plats för lek, på lekplatser liksom på andra ställen i närmiljön, är osäker. Det är dags att se värdet av dagens lekplatser – och att utveckla morgondagens.

 

Boken riktar sig till dig som arbetar med planering, gestaltning och förvaltning av bebyggd miljö, parker och lekmiljöer, men även till dig som är beslutsfattare eller har intresse för frågor kring barns plats för lek förr och nu.

 

 

Källa: Märit Jansson, SLU

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload