Fler bin i Norrköping

17.06.2016

Det är väl känt att bin far illa och att vi inte klarar matförsörjning om de försvinner. Nu tas ett initiativ i Norrköping för att få igång biodling i stadsmiljön, där företag och biodlare samverkar för att lyfta fram betydelsen av pollinering. Projektet ”Bin i Stan” lanserades i samband med ”Trädgårdslust” på Färgargården i maj.

 

– Tvärt emot vad man kan tro finns det mycket goda förutsättningar för bin i stadsmiljön. De hittar nektar och pollen i parker, alléer, trädgårdar och blomlådor. Och mer pollinering kan det bli om vi alla hjälper till att plantera växter som bin gillar, säger Håkan Emilsson på hållbarhetsföretaget U & We, som ligger bakom initiativet i ett pressmeddelande.

 

 

Projektet ”Bin i Stan” erbjuder företag att hyra bikupor och på så sätt visa att de tar ansvar för den ekosystemtjänst bina utför. Medlemmar i den lokala biodlarföreningen svarar för skötsel av kuporna liksom honungsframställning. Företagen som medverkar får del av den honung som bina producerar.

I Norrköping var Weibulls först ut att hyra bikupor i projektet.

 

– Pollinering är en faktor som i hög grad påverkar hur nöjd slutkonsumenten blir med vårt trädgårdserbjudande. Kan vi göra en insats för att förbättra förutsättningarna för att odla i staden känns det förstås bra att göra det, säger Anders Bergquist, marknadschef på Weibulls.

 

Källa: Weibulls

 

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload