Refarm 2030 – förening för ökad stadsodling

16.03.2016

Det nätverk som utvecklats i landet för organisationer som på olika sätt arbetar med stadsodling kommer att formaliseras i en ideell förening. Refarm 2030 blir namnet på föreningen som bildas i Växjö den 14 mars.

 

Föreningens ändamål är forumutbyte, möjlighet att bedriva kommersiell verksamhet samt att samordna och initiera projekt för stadsbruk/stadsodling. I detta inbegriper de hortikultur, jordbruk och vattenbruk i stor och liten skala. Ett annat ändamål är att utveckla samverkan mellan landsbygd och tätort.

 

Målsättningar är att öka kunskapen om stadsbruk och dess möjligheter, lägga grunden för en ny svensk livsmedelsproduktion och att öka svensk självförsörjningsgrad på livsmedel till minst 75 procent.  Avsikten är att verka i Sverige men med internationellt perspektiv.

 

Företag, organisationer eller annan juridisk person är välkomna som medlemmar i föreningen. Kontaktperson är Gösta Skoglund, Miljöresurs Linné i Växjö, gosta@miljoresurslinne.se.

 

Berit Haggren

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload