Konferens om interaktiva parker och platser

16.03.2016

För nionde året i rad arrangeras den internationella konferensen Publika Parker och trädgårdar. I år är Helsingborg stad värd och temat är: Interactive parks and spaces – hur kan medborgarna engageras i genomförandet av park- och konstupplevelser i offentlig miljö. Föreläsare från England, Tyskland, Norge, Danmark och Sverige kommer den 13 april till Dunkers kulturhus för att dela med sig av sina upplevelser.

 

Några av konferensens höjdpunkter är; Katja Assman, konstnärlig ledare för Urban Arts Ruhr, Tyskland berättar om installationer och program i den region där 20 städer skapar en gemensam identitet inom Emscher Landscape Park. Thomas Dambo, artist från Danmark kallar sig själv ”återvinningsaktivist” och skapar installationer och skulpturer.

 

Det blir även föredrag om lekfull interaktivitet, okonventionell konst i Oslo, kulturellt platsskapande och Carly Lamp, engelsk landskapsarkitekt som varit delaktig i uppbyggandet av Gardens by the Bay i Singapore berättar om denna resa.

 

Tankesmedjan Movium arrangerar Publika parker och trädgårdar tillsammans med Helsingborgs stad och Malmö stad. Nätverket Swedish Society of Public Parks and Gardens är medarrangör.

 

Källa: Movium

 

 

Bildtext

Gardens by the Bay i Singapore lär vara en av världens mest spektakulära naturparker. Mer om denna blir det på konferensen i Helsingborg.

Foto: Grans Associates/Darren Chin

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload