Tillbaka till naturen

03.02.2016

Nordiska Trädgårdar anordnas i år av Stockholmsmässan och Fritidsodlingens riksorganisation, FOR. Tillbaka till naturen är temat för årets mässa, som i år arrangeras den 21–24 april och innehåller bland annat idéträdgårdar och balkonger. För branschfolk är seminarier om olika aktuella ämnen kanske det mest intressanta.

 

Torsdagen den 21 april ges i samarbete med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ett seminarium om växtanvändning för kyrkogården. Buxboms-, alm- och askskottsjukan har gjort det nödvändigt att söka nya växtmaterial som samtidigt tar hänsyn till kulturmiljön.

 

Eftermiddagens seminariebesökare kan antingen lyssna på erfarenheter kring naturbaserad rehabilitering med samarbetspartners SLU och Good Garden, eller nya resultat från projektet Kvalitetssäkring av Sveriges frukt- och bärsortiment, i samarbete med Elitplantstationen.

Fredagen den 22 april ger insikter om hur vi odlar från jord till bord i svenska parker och trädgårdar, i samarbete med Swedish Society of Public Parks and Gardens. Eftermiddagens seminarium handlar om stadsodlingens hinder och möjligheter och hålls i samarbete med Naturhistoriska riksmuseet.

 

För mer info, se: www.for.se samt www.tradgardsmassan.se

 

Källa: Fritidsodlingens riksorganisation

 

 

 

 

 

 

Läckö slott är av de parker som ska berätta om sin verksamhet vid ett av trädgårdsmässans seminarium. Foto: Simon Irvine

Taggar:

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload