Inspirerande elevarbeten i Enköping

07.09.2015

Sedan 2007 har studenterna vid yrkeshögskolan i Enköping skapat tematrädgårdar utmed Åpromenaden inne i staden. Årets tema var världsdelar och de fem olika grupperna hade tolkat temat utifrån de fem delarna, Antarktis, Sydamerika, Afrika, Europa och Asien.

 

Dagen för invigningen, den 17 juni, av tematrädgårdarna som finns på plats hela sommaren var det fullt av nyfikna Enköpingsbor, gamla som unga. De bjöds på tilltugg och kunde gå omkring i tematrädgårdarna och titta, få idéer att ta med sig hem och prata med studenterna.

 

Några av dem berättar att redan i september- oktober börjar arbetet med gestaltning, att ta fram växtförslag och sedan pågår arbetet i de olika kurserna fram till avslutningen. Mycket av tiden går åt till att hitta sponsorer så att de kan fylla sina tematrädgårdar med växter och annat material som krävs.

 

Två veckor innan invigningen får studenterna tillgång till området vid Åpromenaden och då är det full fart på plantering, stenläggning, byggande och att få till tematrädgården som studenterna tänkt sig.

 

– Det har varit intensivt och vi hade mycket stenläggning, så nu är det jätteskönt att det klart och det blev bättre än vi kunde tänka oss, säger Maria Gustavsson som varit med och skapat Europa.

Tematrädgårdarna finns kvar under hela sommaren och mer om arbetet med dem finns på bloggen: tematradgardar2015.blogspot.se

 

Ann Richardsson

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload