Linné besöker Katrinetorp

18.06.2015

Årets sommarutställning på Katrinetorps Landeri i Malmö, Bland ståndare och pistiller, handlar om den svenske vetenskapsmannen, medicinaren, botanikern och världskändisen Carl von Linné.

– Genom att bygga upp delar av Linnés hem och trädgårdar tar vi en bit svensk kulturhistoria till Malmö och visar den för alla som inte har möjlighet att ta sig till Uppsala, berättar Mats Bohman, intendent på Katrinetorp.

 

Utställningen består av två olika delar: en om Linnés liv, familj och gärning, med återskapade rumsmiljöer från sommarbostaden Hammarby utanför Uppsala, samt en botanisk del som består av flera olika trädgårdsrum.

 

I köksträdgården har Linnés kålgård flyttat in, liksom undervisningsträdgården med blå bänkar för studenterna och en kopia av Linnés så kallade plugghäst. Strax intill finns hela sexualsystemet representerat, utifrån Linnés kategorisering av växter i 24 olika grupper efter antal ståndare och pistiller. Samtliga växter som ingår i utställningen är tydligt märkta med namn.

 

Utställningen, som pågår till den 6 september, är byggd med hjälp av engagerade medlemmar från Katrinetorps vänförening.

 

Källa: Malmö stad

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload