Finns Sveriges mest inspirerande park hos dig?

18.06.2015

 

Den 22–24:e september är det dags för Elmia Park, en mässa för dig som anlägger, renoverar och vårdar grönytor och utemiljöer. För andra gången bjuder även Elmia Park in till tävlingen Park Inspira.

 

Syftet med tävlingen är att lyfta fram våra vackra svenska parker och den riktar sig till områdena kyrkogård respektive offentlig park. I den senare är det möjligt att tävla i två kategorier: etablerade parker och nyetablerade/ombyggda parker.

Vinnarna av Elmia Park Inspira 2013 var Höganäs kyrkogård, Laholms Stadspark och Ronneby Brunnspark. 

 

– De offentliga parkerna spelar en viktig roll för att skapa en attraktiv miljö för alla som bor och arbetar i en stad. De är en arena för möten, samvaro, inspiration och rekreation. Vi vill visa upp de många goda och fina exempel som finns runt om i landet, säger Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Park och juryordförande för Park Inspira.

 

Juryn, där undertecknad ingår, tittar bland annat på planering av parken, tillgänglighet, design och arkitektur. Samspelet mellan de olika delarna för avskildhet och öppenhet är en annan faktor som vägs in. Det gör även skötsel och hantering av parken samt helheten som kan ge besökarna något extra.

 

Bidragen ska vara inlämnade senast den 24 juni och de nominerade parkerna offentliggörs i augusti. Mer information finns på www.elmia.se/park/inspira.

 

Ann Richardsson

 

Foto: Elmia

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload