Trädgårdsföreningens lekplats prisad

04.02.2015

Lekplatsen i Trädgårdsföreningen i Göteborg får ta emot hedersomnämnande från Per och Alma Olssons fond. Lekplatsen prisas för gestaltningen den fick i samband med renoveringen 2013.

Så här lyder en del av motiveringen till Trädgårdsföreningens hedersomnämnande:

”Den lekplats vi möter idag är en plats som innehåller många fängslande möten mellan lek och lummig grönska. Med stor omsorg och mycket fantasi har det formats en livfull miljö med många rumsbildningar skapade av bambu, blommande perenner och slingrande grusgångar.”

Lekplatsen i Trädgårdsföreningen har alltid varit välbesökt och sedan entréavgiften till parken togs bort 2012, har antalet besökare mer än fördubblats. Eftersom Trädgårdsföreningen är ett byggnadsminne så har arbetet med att utforma lekplatsen skett i samarbete med Länsstyrelsen.

 

– Vi har fått en lekplats som är lika vacker som resten av parken och det är vi väldigt glada och stolta över.  Hela projektet har park- och naturförvaltningen gjort i egen regi. Från första strecket på ritningen, via grävning och montering av lekredskap till plantering av växter och invigning. Och att få det här hedersomnämnandet känns fantastiskt, säger Mia Manfredsson, chef för Trädgårdsföreningen.

Kristina Hedvall-Larsson, landskapsarkitekt på park- och naturförvaltningen i Göteborg, har gestaltat lekplatsen.

– Lekplatsen ska flirta med 1800-talet men också kännas som en tidlös fantasivärld. Det är speciell plats med speciella förutsättningar, vilket har varit roligt och utmanande att ta sig an, säger Kristina.

 

Källa: Trädgårdsföreningen i Göteborg

Foto: Göteborgs StadLekplatsen i Trädgårdsföreningen i Göteborg är värd ett besök, både i dags och kvällsljus.

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload