Adrian Bloom gästföreläser

04.02.2015

Den stora trädgårdsmässan – Nordiska Trädgårdar pågår i år den 26–29 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Själva mässan vänder sig först och främst till fritidsodlare. Men det är också ett tillfälle för yrkesverksamma att träffas och inte minst att delta på olika seminarier som anordnas i samband med trädgårdsmässan.

 

Redan onsdagen den 25 mars hålls ett seminarium under rubriken ”Återlämnade gravrätter” och tanken är att fördjupa de frågor som uppstår när kyrkogårdsmark inte längre behövs för gravsättningar.

 

Den 26 mars hålls ett flertal olika föreläsningar kring kyrkogårdsförvaltning på temat ”Kyrkogården – en begravningsplats i förändring” - från att använda perenner på kyrkogården till vägledning för hantering av träd på kyrkogården.

 

Samtidigt arrangeras ett par andra seminarier torsdagen den 26 mars. ”Växtmaterial för framtiden” har fokus på bland annat nya E-plantor, historiska perenner och Adrian Bloom, känd plantskolist från Bressingham Gardens, England som är årets utländska gästföreläsare kommer att belysa frågor kring nytt växtmaterial.

 

”Hur kan vi ta hand om vårt biologiska hushållsavfall?” är det andra seminariet under torsdagen och här föreläser bland annat Niklas Vennberg från Stadsjord/Pond, Mölndal och Niklas Vestin, Rölunda Gård.

 

Fredagen, 27 mars ägnas åt ”Växtbäddens betydelse för etableringen” och ”Att skapa, utveckla och bevara en besöksträdgård”. I det senare kommer tre av Sveriges välkända besöksträdgårdar att presenteras liksom Swedish Society of Public Parks, SSPPG. Även i det här seminariet medverkar Adrian Bloom och berättar då om marknadsföring och utvecklingen av Bressingham Gardens.

 

Arrangörer för dessa seminarier är Fritidsodlingens Riksorganisation, FOR i samarbete med Svenska kyrkans Arbetsgivarorganisation, SLU och Stockholmsmässan.

 

Mer info: www.for.se, www.nordiskatradgardar.se

 

Källa: Fritidsodlingens Riksorganisation

 

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload