Pris till Edit Ugrai

02.12.2014

Edit Ugrai har fått årets Dalecarlicapris för sina insatser som stadsträdgårdsmästare och för att målmedvetet och framgångsrikt ha arbetat för att utveckla kommunal parkverksamhet.

Ett av hennes mest uppmärksammade arbeten är ett ljusprojekt som initierades i Alingsås 2003. Projektet har inspirerat många kommuner och är idag en återkommande ljusfestival som väckt erkännande såväl nationellt som internationellt. I Kumla har hon bidragit till att kommunen lyckats förverkliga en gammal dröm om en stor stadspark – Kumla Sjöpark.

Edit Ugrais stora intresse och engagemang för park, trädgård och landskapsarkitektur har bland annat lett till att hon 1986 blev den första kvinnan i Sverige att inneha titeln stadsträdgårdsmästare. Hon var också den första kvinnan som var ordförande i Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare mellan åren 2001–2008.

 

Bakom Dalecarlicapriset står Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare som med detta pris vill tacka för värdefulla bidrag till utvecklingen av kommunal parkverksamhet, stadsträdgårdsmästaryrket och stadsträdgårdsmästarrollen i Sverige.

 

Källa: Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare,FSS

 

Please reload

Senaste nytt

Piet Oudolf ger området kring Gasklockan liv

06.12.2017

1/10
Please reload

Läs även

24.06.2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök i taggarna
Please reload